Rood Wit

verslaat ook WDV

GROESBEEK - Ook de tweede wedstrijd van de competitie is zondag door Rood Wit gewonnen. Het Apeldoornse WSV keek aan het einde van de wedstrijd tegen een 2-1 nederlaag aan.

Beide partijen lieten een aantrekkelijke pot voetbal zien die wel bol stond van de foute passes en miscommunicaties. Wel kregen beide ploegen een paar kansjes. In de achtste minuut kreeg WSV de mogelijkheid op een openingstreffer. De keeper van Rood Wit kwam goed uit zijn doel en wist scoren te voorkomen. Glen Wijnhoven van Rood Wit kreeg ook een goede kans maar zag zijn schot voorlangs gaan. In de tweede helft trok WSV aan het langste eind maar wist niet tot scoren te komen.

In de 66ste minuut was Rood Wit dicht bij de openingstreffer, maar werd net langs de verkeerde kant van de paal geschoten. In de 75ste minuut kwamen de gasten op voorsprong door een slechte terugspeelbal die door WSV werd onderschept en beheerst werd afgerond 0-1. Rood Wit pakte de draad gelijk weer op en maakte drie minuten later de gelijkmaker. Een vrije trap van Wesley Klomp van twintig meter verdween onhoudbaar in het doel: 1-1. Rood Wit combineerde goed en even later werd een voorzet van Klomp hard ingeschoten door invaller Jeroen Bardoel, maar de bal ging rakelings over de lat. Vlak voor tijd werd de eindstand door Tim van de Hurk op het scorebord gezet; hij schoot met een streep de bal in de kruising 2-1. Zondag gaat Rood Wit naar Heino, aanvang 14.00 uur.

Herdenking Market Garden in Beek

BEEK - Donderdag 17 september zal weer de herdenking van de bevrijding van Beek-Ubbergen op die mooie zondag in 1944 plaatsvinden. Beginnend met een Oecumenische kerkdienst in de R.K. Bartholomaeus-kerk (aanvang: 19:00 uur) zal deze herdenking om 20:00 uur bij de monumenten aan het John P. Foley-plantsoen worden gehouden.

Leerlingen basisschool actief betrokken bij de activiteiten. Op donderdag 17 september zullen dit jaar ook de leerlingen van groep acht van de basisschool De Biezenkamp uit Beek herdenken dat, dankzij deze operatie Market Garden, ook hier het einde van de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Nadat de leerlingen het nodige is verteld over WO II zal met hen de Duivelsberg worden verkend. Ze lopen daar voor een deel de route die John Foley en zijn mannen toen ook hebben afgelegd en bekijken onderweg de nog altijd zichtbare schuttersputten. Verder zijn de leerlingen van De Biezenkamp ook actief betrokken bij de zorg voor de beide oorlogsmonumenten.