Afbeelding

Sint-Martinusschool geeft startsein 'De scholen zijn weer begonnen'

Algemeen

MILLINGEN AAN DE RIJN – De leerlingen van de Sint-Martinusschool hebben woensdagmorgen het regionaal startsein gegeven van de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Speciaal voor deze gelegenheid was de Groesbeekse wethouder verkeerszaken Ria Barber naar Millingen gekomen om samen het regionaal startsein te geven voor deze verkeersveiligheidscampagne.

De actie is speciaal gericht op ouders, buurtbewoners en passanten in de schoolomgeving en heeft tot doel mensen alert te maken op de kinderen die weer naar school gaan. "In het begin van het schooljaar is het altijd weer oppassen voor de kinderen dat ze zich moeten houden aan de verkeersregels", aldus Ria Barber.

"Ook de ouders zullen het goede voorbeeld moeten geven. Maar ook de spelregels van de school mogen niet uit het oog worden verloren", volgens wethouder Barber. "De gemeente Groesbeek zorgt er zoveel mogelijk voor om de omgeving van de scholen zo veilig mogelijk te maken voor de kinderen en we gaan er aan werken om ook de route naar de scholen veilig te maken", hield Barber de kinderen voor.

Ria Barber bekeek het ontwerp van een verkeersbord dat gemaakt is door Eva Bach. Het echte verkeersbord zal een plaatsje krijgen bij de school. Speciaal voor de Millingse leerlingen had wethouder Ria Barber de ambtsketen omgedaan van de oude gemeente Millingen aan de Rijn. "Niet dat ik loco-burgemeester ben, maar ik wilde jullie daarmee verrassen", aldus Ria Barber.

Uitgelicht

Digitale krant