Afbeelding

Jong Dierendag bij Dodewero

Algemeen

DODEWAARD - Sportfokkersvereniging Dodewero uit Dodewaard houdt elk jaar haar verenigingstentoonstelling in oktober. Voorafgaande aan deze tentoonstelling is er voor de leden weer de gebruikelijke eendagskeuring van jonge dieren, Jongdierendag genaamd.

Jonge dieren zijn dieren die dit jaar geboren zijn. Voor fokkers is het van belang te weten wat de kwaliteit van hun nieuwe dieren is. De dieren worden gekeurd door officiƫle erkende keurmeesters. In tegenstelling met de verenigingstentoonstelling mag de fokker bij de beoordeling zijn. Keurmeesters, waarvan er vier aanwezig zijn, geven ook tips aan de fokkers en antwoord op eventuele vragen. De fokker weet dan iets meer over zijn nieuwe dieren en ook welke hij het beste kan inzenden voor de komende tentoonstelling(en).

De Dodewero Jongdierendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 september. Er zijn vier erkende keurmeesters die de ruim 150 hoenders en dwerghoenders (kippen) en 35 konijnen zullen keuren. Iedereen is tussen 10.00 en 14.00 uur welkom aan de Waalbandijk 43 in Dodewaard om dit gebeuren eens mee te maken. Meer info staat op www.dodewero.nl en facebook: www.facebook.com/dodewero.

Uitgelicht

Digitale krant