Afbeelding

Dwars door Lienden trainingsloop

Algemeen

LIENDEN - Lopen door de straten van Lienden, langs de boomgaarden en over de prachtige dijk. De derde Dwars door Lienden loop vindt plaats op zaterdag 19 september.

Start is om 11.00 uur bij Healthclub Juliën aan de Provincialeweg 16 in Lienden, waar ook de finish zal zijn. Aanmelden kan tot een uur voor de start. De Dwars door Lienden trainingsloop bestaat uit drie afstanden met verschillende snelheden: 5 kilometer tempo’s: 10 km/u en 12 km/u, je kunt ook meedoen met de wandeltocht van 5 km; 10 kilometer tempo’s: 10 km/u en 12 km/u; 15 kilometer tempo’s: 10 km/u en 12 km/u

Er gaan tempomakers mee op alle verschillende snelheden per afstand. De loop voert door de Betuwe. De trainingsloop is gratis, maar er wordt wel een donatie gevraagd voor de Roparun. Aanmelden kan via www.facebook.com/dwarsdoorlienden. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De totale opbrengst komt ten goede aan de Roprarun/Team30. De stichting zet zich in voor de zorg aan mensen met kanker onder het motto 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Extra openstelling

expositie Jo Verhoef

ELST - Onder de titel 'Power And Place' exposeert Jo Verhoef tot en met 22 november in de Grote Kerk van Elst. Openstelling iedere eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het Monumentenweekend is de kerk op zaterdag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 13 september van 13.00 tot 17.00 uur extra geopend om de expositie te bezoeken.
Geëxposeerd zijn een nieuwe serie acrylschilderijen. Expressionistisch werk, geïnspireerd op 5000 jaar oude monumentale bouwwerken uit Schotland, maar ook op beelden die de Hubble Space Telescope heeft gemaakt in de ruimte.

Meer info staat op www.pg-elst.nl / www.joverhoef.nl.

Uitgelicht

Digitale krant